Ön itt van: Címlap Ajándékok Karácsonyi ajándék Kreatív fejlesztő építő játék - ZOOB {ajándék ötletek}

Kreatív fejlesztő építő játék - ZOOB {ajándék ötletek}

zoob

A ZOOB kreatív építő játék fiúknak és lányoknak egyaránt nagyszerű ajándék akár karácsonyra, akár szülinapra. A játék 5 féle építőelemet tartalmaz, melyet 20 féle képpen lehet összeilleszteni, és mozgatható modelleket, állatokat, járműveket építhetők. Ráadásul találtunk egy webáruházat, ahol a többi webshophoz képest lényegesen olcsóbban vehetjük meg a játékot.

 

Fejlesztő játék fiúknak és lányoknak

A játékot 38 féle verzióban gyárja a Kaliforniai gyártó, melyből itthon 10-12 félét lehet kapni több webáruházban. A gyerekek a játékkal játszva fejlesztik a kreativitásukat, és bátran próbálnak ki újabb és újabb összeépítési módokat.

zoob elemek

Az összepattintott elemek az összekapcsolás helyén mozgathatók, forgathatók akár különféle irányokba, így az előre megadott összeépítéseken kívül még számtalan összeépítési variációra van lehetőség, melynek csak a fantáziánk szab határt. Bár a játék kívűlről hasonlít a mágneses játékokhoz, nagy különbség hogy itt összepattinódnak az elemek, így játszás közben nem jön szét könnyen.

Az alábbi videóban számos összeépítési módot bemutatnak:

Játék lehetőség perceken belül vagy akár órákra

A ZOOB elemekből perceken belül fel lehet építeni élethű és mozgatható modelleket, de a gyerekek akár órikig is a játékba elmerülve eljátszanak pont azért, mert annyi variációs lehetőség van. Szemben a Lego-val, ahol órákig kotorászni kell az összekevert elemekben ahhoz hogy mozgatható alkatrészt találjunk, itt minden egyes alkatrész összeillesztése mozgatható játékot eredményez.

zoob tirex

Zoob - hol mennyibe kerül?

A legolcsóbb árral a KWH játék webáruházban találkoztunk, ott a 125 elemes nagy dobozos ZOOB 5940 Ft-ba kerül, míg a másik nagyobb választékot kínáló vetélytársánál, a NUNU-nál ugyanez 10190 Ft-ba kerül. Egyébként a NUNU-nál főleg a sima dobozos termékeket kínálják, a KWH-nál több különlegességet is láttunk. Ilyen pl. a ZOOBMoblie Racer 37 darabos szett, amiben kerekek is vannak és 9 féle autó építhető meg belőle. Szerintem az ára is barátságos, 3370 Ft, vagy a legolcsóbb 15 darabos ZOOB építő készlet, melynek ára 1080 Ft, így ez akár barátnak szülinapra is árban megfelelő, de izgalmas ajándék lehet.

Ha olyant szeretnénk amit a fenti boltokban nem láttunk, ne ragadjunk le a magyarországi webáruházaknál, mert pl. az Amazonban is megvásárolhatjuk ugyanezeket, bár a KWH áránál némileg magasabb áron. Ilyen különleges kívánság lehet a távirányítós ZOOB, mely átszámítva 8600 Ft-ba kerül.

Zoob Junior - mi a különbség

A Zoob építőnek létezik egy Junior változata is. Ránézésre nem sok különbség van a kettő között (legalább is ha a neten nézi az ember). A különbség mégis nagy, méretes: a Zoob Junior kétszer akkora elemekből áll mint a sima Zoob, így 2x akkora lesz a megépített modell is.

zoob junior

Zoob JR építővel egyébként csak az Okosjátékok webáruházban találkoztunk, ahol a 30 db-os 8750 Ft-ba kerül.

Az Okosjátékok Facebook oldalán egyébként rengeteg ötletet találhatunk arra is, hogy milyen milyen modelleket építettek már meg a ZOOB játékból.

A videóból kiderül, hogy mekkora is a ZOOB JR kézbe véve:

Melyiket válasszuk?

Ha nem csak az ár számít, vagy szeretnénk megismerkedni bővebben is hogy melyik dobozban milyen figurák leírása található, akkor nézzünk szét a gyártó honlapján, ahol kattintsunk a kiválasztott dobozra. 

Ön itt van: Címlap Ajándékok Karácsonyi ajándék Kreatív fejlesztő építő játék - ZOOB {ajándék ötletek}