Ön itt van: Címlap Tervezés Lakberendező program

Lakberendező program: 14 színtervező program

színtervező lakberendező programok

A lakberendezési programok kínálatából most 14 színtervező programot mutatunk be, melyek segítségével kiszínezhetünk egy-egy külső vagy belső fotót (házat vagy egy szobát), és így szinte "élőben" láthatjuk a leendő házunkat, szobánkat az új színekben pompázni. Ezzel a trükkel megspórolhatjuk azt a kockázatot, amit a színek vaktában történő kiválasztása jelent, hiszen egy színminta alapján nagyon nehéz elképzelni egy egész fal vagy helység leendő színét.

Mit színezhetünk a színtervező programokkal?

A bevezetőből már kiderült, hogy a színtervező programok elsődleges feladata, a falak, ablakkeretek színválasztásához való segítség nyújtás, de egy színnel általában ki lehet színezni a padlót, bútorokat is.

Minta fotó vagy saját fotó

A színtervező programok általános működési elve, hogy kijelölnek egy adott területet, amit kiszínezhetünk. Ez a terület minta fotók esetén már előre ki van jelölve, saját fotó esetén nekünk kell kijelölni. Általában itt jön be a nehézség - vagyis sziszifuszi munka, mivel az egyes felületek nem jelölhetők ki egy kattintásra, hanem vagy kifestjük a felületeket egy virtuális ecsettel, vagy egy kijelölő eszközzel közre rajzoljuk. Ha csak játszadozni akarunk a színekkel, akkor érdemesebb az előre elkészített minta házak vagy lakások közül választani, ha azonban konkrét tervezési szándékunk van egy meglévő berendezett szobával, akkor töltsük fel a saját fotónkat, és rajzoljuk végig a színezendő felületeket.

Színtervező programok: online és letölthető

A színtervező programokból is két féle létezik, van online színtervező - ezeket nem kell telepíteni, vagy letölthető színterevző programok, szoftverek. Utóbbiaknak általában nagyobb a tudásuk, bár ezek régebbi kiadások, így legtöbbször ugyanazt kapjuk mint az online tervezőkkel.

Magyar nyelvű színtervező - lakberendezési programok:

Először a magyar nyelven is elérhető programokat vesszük sorra. Az online színtervező programok használata nem bonyolult.

1. Trilak színtervező online program

A Trilak színtervező nagyon hasznos lakberendezési program, mellyel a Magyarországon forgalmazott Héra, Lazurán, Trinát színek közül választhatunk. Ezek falra, fára, fémre való festétkek. A programba saját fotót is feltölthetünk, de választhatunk minta fotók közül is.

Trilak színtervező program

2. Piktorfesték színkereső és színtervező online színező program

A piktorfesték gyszerűen használható online színkereső programja, melyben 8 előre előkészített kép közül választhatunk. Színezhetjük a falakat, ablakkereteket, plafont és a padlóburkolatot. NCS, Ral, előre kevert színek-ből választhatunk. A kiválasztott színeket palettákba rendezve tárolja a rendszer. A kész színeket kinyomtathatjuk.

Piktorfesték színtervező

3. Mestervagyok színtervező - konyhabútor színezővel

A mestervagyok.hu színtervező programja nagyban hasonlít az előzőhöz, amit tetszett benne, hogy találtunk egy olyan képet is, ahol a konyhaszekrényt is át lehetett színezni.

Mestervagyok színtervező szoftver

4. Tikkurila letölthető színtervező szoftver

A Tikkurila az előzőektől eltérően telepítést igénylő szoftver, de lényegesen több minta kép közül választhatunk, mind kültéren mind beltéren. Színezhető vele rönkház, könnyűszerkezetes ház, tégla házak, valamint beltérben nappali, konyha, hálószoba, hall. Saját képek csak külön díjért színezhetők. A Tikkurila színező itt letölthető >> A program magyar nyelvű, így egyszerű a használata.

Tikkurila házszínező

Angol nyelvű ingyenes színtervező, színválasztó programok:

5. Sherwin-Williams színválasztó program

A színtervező használata egyszerű, működési elve ugyanaz: vagy választunk a meglévő fotók közül, vagy feltöltünk egy sajátot, amit maszkolva kiszínezhetnük.

Sherwin willimas színválasztó program

6. Behr Color Smart - segítség a szín kiválasztásában a lakásban

Kicsit nehézkes a navigálás a honlapon. A főoldal bal alsó sarkában a WORKBOOK felirat alatt bújik meg a színtervező program, mely regisztráció után használható.

Videó a használatáról:

7. Better Home - lakás szín választó program

A Better Home színtervezőjében az előre beállított, de nagyon jó belső terek közül választhatunk, illetve színezhetünk házakat is.

Better homa lakás szín választó

8. CBN Selector - fizetős lakberendező színtervező program ingyenesen letölthető demó verzióval

A CBN Selector színtervező program bár fizetős, a demó verziója ingyen letölthető innen >> Házak és lakásbelső színek tervezhetők vele.

CBN színtervező

9. Benjamin Moore Personal Color Viewer - online színtervező program

Benjamin Moore-nak két színek tervezésére alkalmas programja is van, ez az online verzió, a következő amit bemutatunk az pedig a letölthető. Az online verzió itt érhető el >> Bejelentkezés után saját kép is feltölthető, vagy elmenthető.

Benjamin Moore színválasztó

Videó a használatáról:

10. Letölthető Benjamin Moore Personal Color Viewer

A letölthető verzió itt található >>

A program PC-n és MAC-en is működik.

11. MyDeco színtervező online lakberendező program

A MyDeco ismét kitett magáért, mert a többi szuper lakberendező programja mellett nagyon jól használható a színtervező program is.

mydeco színkereső program

12. Alcro színtervező programja

Az Alcro Design szín programja még angolul sem beszél, de azért elég jól el lehet igazondni a használatában.

Alcro

13. Valspar lakás szín tervező program

Ennél a lakberendező színválasztó programnál választanunk kell az elején, hogy színek vagy fotók szerint kezdjük a tervezést. Saját fotót is feltölthetünk.

Valspar

14. Resene Ezy Paint színező program

Ez az Új-Zélandi Resene festékgyártó egyszerű online színtervező programja, a többet tudó változat már fizetős.

resene tervező

 

Ön itt van: Címlap Tervezés Lakberendező program